Dere er herved invitert til feiring av den greske nasjonaldagen i menighetssalen til Maria Bebudelse kirke, lørdag 26.03.22 kl. 18.30. Feiringen er et samarbeid mellom Den greske ortodokse Maria Bebudelses menighet og Gresk-norsk kulturklubb.

 

Det vil bli foredrag og presentasjon av greske tradisjonelle folkedrakter og danser, salg av drikke og mat samt dans i etterkant. Inngangen er gratis for alle, men vi håper dere kan melde dere på slik at vi vet ca. hvor mange som kommer.

 

Det vil bli holdt foredrag på gresk av Areti Kalaitzi med direkte tolking til norsk av Kiriaki Papadopoulou Samuelsen om draktenes historie og de forskjellige dansene.

 

Mer om foredraget                                                                                                               Arrangementet var planlagt i desember 2021 i forbindelse med markering av 200 år siden den greske uavhengighetskampen startet i 1821, men ble avlyst grunnet økt smitte i samfunnet. Menigheten gikk høsten 2021 til innkjøp av 20 tradisjonelle håndsydde folkedrakter. Vi vil kle opp våre dansere som vil vise dere både hvor de kommer fra og hvilke danser som stammer fra området.

 

Hjertelig velkommen!

 

Adresse: Thor Olsens gate 9, 0177 Oslo.

 

FaLang translation system by Faboba